Het ondernemerschap kent zijn hoogte- en dieptepunten, waarbij het soms lijkt alsof je van de ene crisis in de andere belandt. Sinds september 2023 zijn er echter volledig discrete oplossingen ontstaan om moeilijke periodes te overbruggen. In deze blogpost duiken we dieper in de besloten gerechtelijke reorganisatieprocedure, beter bekend als de “stille” gerechtelijke reorganisatie.

Wat is de stille gerechtelijke reorganisatie?

Deze procedure maakt het voor de schuldenaar mogelijk om snel een overeenkomst te bereiken met sommige of al zijn schuldeisers en/of investeerders, via een vrijwillige afspraak of een gezamenlijke overeenkomst.

 

Wat zijn de voordelen van deze aanpak?

In tegenstelling tot andere procedures blijft de bescherming die een onderneming geniet tegen schuldeisers bij deze procedure vertrouwelijk. Dit biedt een waardevol schild voor ondernemingen die in alle rust hun herstructureringsplannen willen uitwerken.

Daarnaast heeft de onderneming zelf de controle over welke schuldeisers worden betrokken bij de reorganisatie en welke bescherming wordt gezocht. Onderhandelingen over een akkoord vinden in alle discretie plaats met geselecteerde schuldeisers. Zelfs onwillige schuldeisers kunnen onder bepaalde voorwaarden worden betrokken bij een herschikking van de schuld.

Ten slotte behoudt de onderneming volledige controle, met de flexibiliteit om op elk moment de reorganisatieprocedure te beëindigen. Dit geeft ondernemers de macht om strategisch en doordacht hun weg te banen door uitdagende economische periodes.

 

Klinkt dit als een oplossing voor jouw situatie?

Neem de eerste stap naar een solide financiële toekomst en ontdek samen met ons de mogelijkheden die deze discrete aanpak te bieden heeft.